• Hitovima sa starog gramofona
Slušaoci iz Švajcarske
  • 94

Slušaoci iz Švajcarske

-Ženeva, 03.03.2024.

Dobar dan, moram da vam prenesem pozdrave i najljepše želje od moje porodice, posebno od tate, mame, bake i mojih tetki. Zbog vas, tačnije vaše emisije stare narodne muzike, kod nas je nedeljni porodični ručak pomjeren, jer moja porodica sve ostavlja po strani od 13-14 časova, pojačaju, slušaju, ćute i uzdišu. Meni je to čak i malo čudno, jer i ne znam ove pjesme, ali sudeći po njima, vidim da se radi o nečemu što prilično utiče na njih. U njihovo ime želim da vam se zahvalim na ovoj emisiji i da vas zamolim da je nipošto i nikada ne izbacite iz programa. Pozdrav iz Švajcarske, i sve najbolje vam od srca žele porodice Marković, Krbanjević i Stević

 

-Ženeva, 07.04.2024.

Najdraži SIM radio, taman kada pomislimo da ste 'prešli igricu' i da bolje ne može, vi nas tada demantujete. Iz nedelje u nedelju, emisija stare narodne muzike u našim porodicama izaziva takve emocije da ja to ne umijem opisati. Od moga tate i stričeva ogromna zahvalnost onome ko je zadužen za izbor muzike, posebno zbog pjesme o majci koja je sama u zavičaju i molba da nam napišete ko je izvođač i tačan naziv, a na tome vam unaprijed hvala. Veliko vam hvala što postojite, što ste dali prostora i ovoj muzici koja je bila i ostala neprevaziđena. Sve čestitke, pohvale i komplimente zaslužujete, naravno i vaš veseli večernji program je nešto što ne propuštamo. Zamolila bih vas da večeras pustite ako može makar jednu zavičajnu pjesmu za moje roditelje, hvala vam mnogo najdraži radio, poseban pozdrav od mene za voditelja večernjeg programa i sve vas ostale koji nam dajete deo duše kroz pjesme koje puštate. Porodice Marković, Krbanjević i Stević, vjerni zauvijek SIM radiju.

 

-Ženeva, 14.04.2024.

Dobar dan i najljepši pozdrav radiju sa dušom. Sa velikim zadovoljstvom i ove nedelje vam šaljemo ljubav i sve emocije koje je emisija stare muzike izazvala kod nas. Zaslužujete ponovo najljepše riječi koje postoje i najveće komplimente za izbor pjesama u omiljenoj emisiji moje porodice. Predložili smo i našim dragim prijateljima i rodbini da poslušaju današnju emisiju i želimo vam prenijeti i njihove najpozitivnije utiske. Iskreno, nekada smo spriječeni da vas slušamo u večernjem programu, ali nedeljom popodne slušanje SIM RADIJA niko ne smije da poremeti. Kako kažu moji tata i stričevi "Ovi naši Simovci vade životne pjesme iz arhive srca". Želimo vam da budete sve slušaniji i da nastavite nedeljom i dalje ovako predobro da birate stare pjesme. Mog ujaka Ljubu su pjesme od Miloša, Mitra i Milančeta danas vratile u ranu mladost i nezaboravne trenutke u Semberiji. Posebno od mene i u ovom javljanju, veliiiikiiiiii pozdrav za voditelja večernjeg programa, prelijep opuštajući glas, a od svih nas pozdrav, poljupci i zagrljaji za kompletnu ekipu nama najdražeg SIM RADIJA. Vole vas porodice Marković, Krbanjević i Stević, vjerni zauvijek članu naših porodica, najboljem SIM radiju. Vi ste jednostavno savršeni!

 

-Ženeva, 21.04.2024.

Pozdrav familijo, što bi rekao Đani, ali vi nama to zaista jeste, dio naših porodica, radio koji se sluša jer se obožava i jer zaslužuje sve moguće riječi hvale i najljepše komplimente. Nedeljom popodne okupite našu veliku porodicu i to u više gradova i na više krajeva svijeta, svi zajedno slušamo stare pjesme, a posle se zajednički divimo onome što smo slušali. Hitovi sa starog gramofona nije samo obična emisija, to je antologija, to je život, to su pjesme koje bude sjećanja, vraćaju u najljepše trenutke prošlosti, a i kada probude neke tužne uspomene, opet prija srcu, to je emisija koja otvara dušu, srce, koja izaziva sjaj u očima, uz koju potekne suza, koja izmami najdublje poglede u daljinu, osmijehe, vraća trenutke koji su urezani u nama vječno. Nestvarno je kako kvalitetno izaberete ove pjesme nedeljom, prosto nestvarno, ali to pokazuje da ste i vi koji radite to, baš takvi kakva je ova emisija i mnooooogo vam hvala po ko zna koji put i što postojite i što ste baš takvi NAJBOLjI I BEZ KONKURENCIJE. Ne znam više koje riječi da vam uputim NAJDRAŽI SIM RADIO, jednostavno BOLjIH OD VAS NEMA i samo tako nastavite. Večeras nam, ako može, pustite nešto u večernjem programu, onako, jako, kako samo vi znate da izaberete, budte nam zdravi i nikada nemojte izgubiti ovaj filing koji imate, jer to vam je najveće bogatstvo u današnja šugava vremena. Vole vas porodice Marković, Krbanjević i Stević.

 

-Ženeva, 28.04.2024.

Biti onaj kome vjeruju je veće postignuće, nego biti onaj koga vole! A mi (vjerni slušaoci) i vi (NAJBOLJI SIM RADIO), pa mi smo jedni drugima posebni, volimo se i vjerujemo jedni drugima. Svake nedelje u emisiji "Hitovi sa starog gramofona" neko od članova moje velike porodice bude 'pogođen' pravo u centar duše, neki od nas su pogođeni od prve do poslednje pjesme, ali neki među nama to lakše podnesu, a neki bogami teže. Pjesma Branke Stanarčić je kao pisana za moje roditelje, bukvalno je moj tata dolazio pod mamin prozor, dok je pokušavao da je osvoji :) I ove nedelje nije prošlo bez pucanja čaša, baš kao i prošle nedelje. Ne možete da vjerujete koliko nam je važno da nedelju popodne provodimo okupljeni uz naš "SIM". Nemamo apsolutno nikakvih primjedbi za izbor muzike, slažete pjesmu po pjesmu tako da na prve taktove idu reakcije tipa 'Jaoooo', 'Tooo majstori', 'Odakle ovu izvukoše'.... Želimo vam svu poslovnu i privatnu sreću i srećne nastupajuće praznike. Od mene lično, posebni pozdravi izuzetnom voditelju, uz specijalne pohvale za laganini termine, naježim se od jačine emocije u njegovom glasu kada prokomentariše neke pjesme. I više nego zanimljiv lik, slušala sam ja radio stanice i prije, ali vašeg voditelja ne možete, a da ne slušate sve do odjave, jer jedva čekaš da čuješ šta će još da kaže i kako će da 'bocne'. :) Isplačem se za sve pare, ali posle kao da sam se oslobodila tone tereta. Izvinite ako komentar nije na mjestu, ali apsolutno ništa loše i negativno ne mislim rečenim. Nadam se da ćete dobiti ovu poruku i da ćemo je čuti večeras, da ne budemo tužni kao prošle nedelje dok smo čekali, naravno zamoliću vas da nam odaberete nešto i večeras i od svih nas sa više lokacija u dalekim gradovima od naše Semberije, svima vama sve najbolje. Vole vas porodice Marković, Krbanjević i Stević.

 

-Ženeva, 05.05.2024.

Dragi naši SIMOVCI, danas nećemo mnogo dužiti kao obično. Prvo Hristos Vaskrse, a zatim čestitke za današnji program, opet ste uspeli, čak i danas, da budete potpuno drugačiji od drugih, a istovremeno da vašim izborom muzike ulepšate ovaj najradosniji praznik. Gramofon je opet izazvao suze, uzdahe, drhtaje duše, ma savršeno. Hvala vam što ste nam u tuđini doneli svojim programom atmosferu kao da smo u rodnom kraju. FAMILIJO, vole vas porodice Krbanjević, Marković i Stević i svima koji slave VASKRS i sutrašnji Đurđevdan, čestitamo od srca. Živi nam bili.

 

-Ženeva, 12.05.2024.

Najdraži naši SIMOVCI, familijo naša, duše naših duša, hvala vam veliko za još jedno savršeno izdanje emisije Hitovi sa starog gramofona. Naša velika porodica je po ko zna koji put oduševljena izborom muzike u pomenutoj emisiji, birali ste opet pjesme koje pričaju dio života mnogih od nas i sigurni smo da tako misle i ostali slušaoci koji redovno prate SIMOV GRAMOFON. Uspijevate da složite pjesme bolje nego što bi mi sami birali. Nazdravljalo se uz nedeljni ručak slušajući SIM, bilo je sjetno i nezaboravno. Vida, Branka, Mitar, SILVANA, Šerif, Gordana, Nada, Savo, ma sve pjesme, neviđeno kvalitetne, a zbog Halidove, jaooooo, puče opet čaša u paramparčad i neka je, prijalo je i to. Pozdrav za moju tetku Danijelu, pjesme o 'sinu' koje ste danas odabrali su je raskućile, munjevitom brzinom su njene čaše presušile zbog vas. Želimo vam svu poslovnu i privatnu sreću i uspjeh. Bog Vas čuvao i dugo nam ovako uljepšavali život i liječili duše. Poseban pozdrav od mene lično za vašeg voditelja, prethodne noći je izazvao emotivni zemljotres, on je zaista poseban. Vole vas porodice Krbanjević, Marković, Lazić i Stević.

 

-Ženeva, 19.05.2024.

Kako reče moja tetka Danijela, "Jaooooo SIM radio, verovah mu i što nisam smela". Pozdrav najdraži naš radio. Tradicionalno da se javimo i ove nedelje kako bi vam najiskrenije i od sveg srca izrazili zahvalnost za još jedno nezaboravno nedeljno popodne i za izbor nepravedno zaboravljenih životnih pjesama. Vama treba dodijeliti nagradu za čuvare prave narodne muzike. Mi više ne uspijevamo naći riječi kojim bi opisali emisiju "Hitovi sa starog gramofona". Savršeno, iskreno, preemotivno, naj od naj, sve su to male riječi i nedovoljne da bi se opisao kvalitet ove emisije. Od prve do poslednje pjesme, sve jedna po jedna životna priča. Čujemo da imate sve više novih slušalaca i želimo vam da se taj trend nastavi. Svako ko želi da na radiju sluša kvalitetnu muziku, SIM je jedina adresa. Želimo vam i da uspješno obavite misiju traženja pojačanja. Puno sreće u daljem radu vam želimo, mi se ne javljamo u večernjem programu, ali vas redovno slušamo, nemamo potrebe da predlažemo ništa, jer vi čitate misli svojih slušalaca i puštate pjesme koje nas nikako ne ostavljaju ravnodušnim. Uz SIM se veseli, pije, plače, smije, sjeća, olakšava duša, uz SIM se ljepše živi. Ostajte nam takvi najbolji, od mene lično još jednom pohvale i poseban pozdrav vašem voditelju, a svima vama zagrljaji, zahvalnost i svi mogući komplimenti. Vole vas vjerni slušaoci iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak vi uspješno riješavate. Hvala Bogu što postojite - vole vas porodice Krbanjević, Marković, Lazić i Stević.

 

-Ženeva, 26.05.2024.

Nevjerovatno je da ovako dobro izaberete pjesme svake nedelje, neopisivo je koliko dirate dušu, koliko emocija izazovete, da li ste vi svjesni koliko ste zapravo jaka i kvalitetna ekipa? Jaooooo "Sećaš li se kad smo snagle smogli, da nam drugi ništa nisu mogli", kako kaže jedna od pesama danas. Vi ste, najdraži naši, sačuvali RADIO kao nešto bez čega je nekada život bio nezamisliv, kao u današnja vremena što je mnogima život nezamisliv bez telefona i društvenih mreža. Vidi se da vi volite RADIO, da sa ogromnom ljubavi radite svoj posao i na svemu tome mi vam po ko zna koji put odajemo priznanje.  Vjerujemo da svi koji vas slušaju osjećaju isto. Znamo da je u današnje moderno vrijeme veoma hrabro tako pristupiti vašem poslu. SIM nije instant, SIM nije tu da bi se uklopio u more istih i takmičio se u borbi ko će koga bolje iskopirati, SIM je tu da drži časove i predavanja kakav je i šta je to zapravo RADIO.  Blago narodne muzike jako dobro čuvate, imate svoj stil, ne ponašate se nedostižno prema svojim obožavaocima, vi ste zapravo kao nekadašnje velike muzičke zvijezde koje su na koncertima šetale kroz okupljeni narod, bez obezbeđenja, bez pravljenja razlike između vas i vaše publike, svakome od nas se posvetite podjedanko, čuje se i osjeti da se iskreno radujete svakom javljanju slušalaca.  Nisu pjesme koje nam puštate samo 'nabacane', čuje se da je to sve izabrano sa velikom pažnjom, Bože kako svaka pjesma utiče ovako jako na nas. Čuli smo i da ste se sjetili nas prethodnih večeri i hvala vam i na tome. Pored ove antologije nedeljom popodne, uz koju nam se duše rastave i sastave, vrijedi uvijek istaći i ono što radite pred odjavu, eksplozija emocija. Naravno, najviši kvalitet ubjedljivo imate i u večernjem programu kada puštate brzu muziku, napravite pravo veselje, ma sve znate, sve. Kako smo se samo isplakali danas, koliko se samo puta nazdravilo uz riječi: "Za naš SIM radio, da smo svi zajedno zdravi i živi". I tako je svake nedelje. Na kraju, ne mogu, a da u svoje lično ime još jednom posebne pozdrave uputim vašem voditelju, kao da nas sve poznaje u dušu.  Vi ste nam član porodica, volimo vas jako, svima u SIM radiju želimo sve što sami sebi želite i pozdravljamo sve slušaoce. Daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući SIM, najljepše želje i velika zahvalnost od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević.

 

-Ženeva, 02.06.2024.

Voljeni naši SIMOVCI, kao u jednoj od dijamantskih pjesama iz današnjeg gramofona, 'zapiši u svom srcu samo ime moje', tako je ime SIM RADIJA zapisano vječno u našim srcima. Koristimo priliku da vas i ove nedelje hvalimo, jer ste to zaslužili svojim predanim radom, iskrenim riječima u večernjem/noćnom programu koje i kamen mogu natjerati da progovori, izborom najboljih od najboljih pjesama za vaše vjerne slušaoce širom svijeta. Kaže Šaban 'suze su mi pošle kad te juče vidjeh', e i nama su se više puta otele suze slušajući današnji gramofon, što nije ništa novo, jer to tako mora, tako treba, to tako biva kada slušate SIM, to tako biva kada nas u srca pogađate. Vaša muzika je naša terapija, postali ste dio nas, zbog vas se ne spava, zbog vas se sve obaveze usklade da bi se slušao svaki live, svako izdanje gramofona, zbog vas je svaki trenutak u životu ljepši, uz vas se bolje veseli i lakše prevaziđu teški trenuci i bolna sjećanja. Hvala što postojite, što ste baš takvi kakvi jeste, jednostavno savršeni i nikada se ne mjenjajte, jer zašto bi to radili, drugi neka se mjenjanju i traže. Vi ste našli put do srca vaših slušalaca, osvojili nas i sada samo uživajmo svi zajedno. Sve najbolje vam želimo za vijek i vijekova. Najemotivnijem i najiskrenijem voditelju od mene i moje tetke Danijele koja je jedva preživjela pjesme Zorice Brunclik i Vere Matović poseban pozdrav, a svima vama SIMOVCIMA iskreni zagrljaji, velika zahvalnost za sve, pozdravi i poljupci od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM. Čestitamo na pokretanju web sajta, kao što je i SIM radio jedinstven i potpuno drugačiji od svih drugih, tako je i vaš sajt drugačiji, ljepši i originalan. Samo naprijed i samo jako nastavite i dalje, najbolji naš radio.

 

-Ženeva, 09.06.2024.

Još jedno nedeljno popodne, porodično okupljanje i obavezeno slušanje starog gramofona našeg najdražeg SIM radija. Kako se samo sjetite svih ovih bisera, Mitar, Zorica, Silvana, Nada, Jašar i čuvena slika. Zbog te pjesme danas je moja tetka Danijela izvukla jedan mali, tajni, stari album, sa jako malim brojem fotografija, ali za nju mnogo vrijednih. I nećete vjerovati, listajući taj albumčić, ispade i jedno pisamce, baš u trenutku kada na SIM radiju krenu pjesma 'Jedno pismo, jedna suza'. Sve je nestvarno sa vama. Kao što kaže jedna od pjesama iz današnje emisije 'Postoji samo jedan čovek', tako i za nas POSTOJI SAMO JEDAN RADIO, ali najbolji, jedinstven radio sa dušom, radio u kome rade divni ljudi. Vi ste u SIM utkali ljubav, dušu i strašno jaku emociju putem radija šaljete nama. Veselje uz opasan kafanski mix, jak provod uz večernji program, raznošenje i izuvanje kako kaže neko od slušalaca sinoć, u laganini. Izbor muzike u svakom dijelu programa je nestvaran, ponekad se pitamo da li je to moguće, a vi nas iznova i iznova uvjeravate da jeste. Vi nemate granicu koliko možete biti najbolji, ako postoji neka mjera najbolji od najboljeg, mislimo da ste i to probili. Muzika sa SIM radija ostavlja bez teksta, i evo dok vam pišem ovo drhte mi ruke. Možda i niste svjesni koliko utičete na nas muzikom, a bogami i naš voditelj dobro zna da pokrene emotivni zemljotres pravim komentarom u pjesmi. Mogli bi da vam pišemo i da vas hvalimo bez prestanka, ali za ovaj put toliko. Hvala vam što nas ispoštujete svake nedelje, što nas se sjetite i pozdravite svake večeri, što postojite, što ste takvi najbolji. Iskoristiću priliku da posebno pozdravim voditelja od mene, kakva posebnoća od lika, a svima vama čvrsti zagrljaji i svi komplimenti, pozdravi i poljupci od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM. 

 

-Ženeva, 16.06.2024.

Kao nekadašnja emisija uz nedeljni ručak, samo što je gramofon na SIM RADIJU mnogo bolji i od te čuvene emisije, SIM je najbolji i želimo vam najveću moguću slušanost jer vi to stvarno istinski zaslužujete. Jedini radio koji sluša svoje slušaoce. SIM radio posvećuje pažnju svakom slušaocu, upoznaje ga kroz pjesme koje ga diraju i dobija zauzvrat bezgraničnu ljubav. Vi niste radio, nego dio naših života. Slušajući večernji program, imamo osjećaj kao da smo u najljepšoj kafani. Počinjete lagano, napravite veselje za pamćenje i na kraju pred fajront, pa to je za sve pare. Gramofon, UHHHH, Bože dragi, drhti duša uz gramofon. Iskreno se nadamo da će neko ko treba, biti svjestan kakvi ste vi čuvari narodne muzike, pa svi vi trebate dobiti najprestižniju nagradu za to, ako ne postoji, treba je uvesti i samo vama dodijeliti, nikome više. U ovaj sat vremena gramofona ispriča se toliko života, toliko ljudskih sudbina, svaka pjesma je realan život, pjesme opisuju ono što se mnogima od nas desilo i nema šanse da svako ne pronađe sebe. Hvala za pozdrave svake večeri, znači nam što nas se sjetite, pozdravljamo vas najljepšim pozdravom, volimo vas, obožaamo vas, voditelju od mene poseban pozdrav, a vama svima sve najbolje od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM. 

 

-Ženeva, 23.06.2024.

Volimo vas danas više nego juče, a manje od sutra i sve tako redom, da ljubavi ostane u nama i da vas i dalje volimo i sa kosom sedom. Pa da li je ovo moguće, da se ovako nanižu pjesme u jednu prelijepu bisernicu koju ste nazvali "Hitovi sa starog gramofona". Ne postoji neko od nas da ga nije pogodilo, oduševilo, uzdrmalo, udarilo po centru srca i duše i ove nedelje. Kako ovako dobro birate muziku, kako, kako je moguće da ovako jedna za drugom svaka pjesma bolja od bolje?! Znamo da nam to nećete otkriti, jer imate i vi sigurno svoje tajne uspijeha kao i svi veliki majstori svog posla. Postali ste još voljeniji, ako je to uopšte moguće, kada smo pronašli i naše poruke na sajtu SIM RADIJA, koje vam od srca pišemo. Baš ste nas usrećili. Čuli smo sve pozdrave za nas prethodnih večeri i hvala i na tome. Mi vas zaista redovno slušamo, ali volimo ovako nedeljom da vam se javimo kada se lijepo proveselimo uz kafanske mikseve, večeri najboljeg folka i kada eksplodiraju emocije usled laganini blokova i najdraže nam emisije starog gramofona. Potpuno opravdano nosite titulu čuvara od zaborava naših lijepih pjesama, to ste dokazali i danas. Moja draga tetka Danijela se posebno zahvaljuje jer joj jedino vi dušu uspiješno liječite. Ja i ovom prilikom pozdravljam posebno voditelja, on je meni posebno drag i nadam se da ću jednog dana imati čast da mu stisnem ruku i čestitam. I kako kaže jedna od pjesama iz današnjeg gramofona, Kad si sa mnom ne misli na vrijeme, tako i mi uz vas zaboravimo na sve, samo zaplovimo u neku posebnu dimenziju slušajući pjesme koje nam birate sa velikom ljubavlju koju osjetimo sa talasa SIM RADIJA. Sve najbolje do novog javljanja od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM.

 

-Ženeva, 30.06.2024.

Život nije trka, već putovanje u kojem treba uživati, na svakom koraku. Ono što spada u, za nas, najveća uživanja, je provedeno vrijeme uz vas najdraži naši. Iako nam je petak radni dan, nama vikend počinje četvrtkom sa vašim programom uživo. Sve slušamo, do fajronta. Ali nedelja, ta nedelja popodne, te pjesme koje birate sa toliko pažnje i ljubavi, te životne priče, tako bude uspomene, vraćaju u nezaboravne trenutke, u periode naših života koji su utisnuli vječni pečat u našim glavama, srcima i dušama. Nama, slušaocima koji smo posebno emotivni, koji nosimo mnoge terete prošlosti, pomažete da živimo s tim, tako smo se navikli na vas, tako ste nas osvojili, tako smo vezani za vas da je to već jedan vid ovisnosti. Današnjim gramofonom ponovo ste nas dirnuli jako najjače, pomjerili granice, dokazali da carujete u svom poslu i da nemate konkurenciju. Vi ste umjetnici radija, sigurni smo da će SIM RADIO čvrsto zauzeti lidersku poziciju u eteru koja mu i pripada. Samo ostanite dosledni, privilegija života je da budeš svoj, držite se toga, doktori za naše emocije. Gramofon SIM RADIJA uspješno oporavlja i drži u životu sve nas napaćene. Čujemo da vam se javljaju i slušaoci koji su na odmoru, na moru, pa vi ste prvi, jedini i poslednji radio koji je to uspio. Moguće je da još uvijek niste svjesni svoje veličine i uspijeha, ali to je vaša vrlina - skromnost. Neko bi poletio u visine, neko bi se promjenio, ali vi ne, vi ste nama bliski, trudite se da svima ispunite želje, pratite šta volimo, kakvi smo i onda shodno tome svakoga od nas pozdravite uz odgovarajuću pjesmu, komentar, svakome nađete žicu. Hvala vam što ste takvi jedinsteni, na svim pozdravima, pjesmama, na tome što mislite na nas uvijek i ne zaboravljate nikoga od vaših vjernih slušalaca. Jaooooooo, kako samo ovako udarate pjesmama, zadrhtaše ruke ko nikada do sada. Moj tata, onoliki čovek, a oči mu se napuniše suzama tokom pjesme Mehe Puzića, kada kaže da imam i još jedan život i taj bi život za decu dao. Želimo vam da napravite SIM kafanu pa da nas sve okupite tu, zatvorite vrata i ko preživi pričaće. Ja i ovom prilikom pozdravljam posebno voditelja, pozdrav poseban i od moje najdraže tetke Danijele. Volimo vas najviše, najjači ste. Sve najbolje do novog javljanja od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM.

 

-Ženeva, 07.07.2024.

Dok ja čitam pisma prohujale sreće, srećnija žena prima tvoje cvijeće, dio je jedne od pjesama iz današnjeg, još jednog, savršenog gramofona. Izdvajam ovo na početku, jer moja tetka Danijela uglavnom nedeljom popodne uz SiM otvori vino, pojača radio i krene da lista neke albume, ali i ono što je ostalo zapisano pored određenih fotografija, kada ono baš kreće pomenuta pjesma u tom trenutku. Kao da nas vidite, neviđeno uspijevate da pogodite trenutak, svaku pjesmu, svaki stih, svaku riječ. Za zaljubljene, ostavljene, rastavljene, tužne, sjetne, one daleko od zavičaja, za svakog ste pronašli pjesme. Donesi nam staro vino, zapjevajmo onu staru, ej mladosti kratka li si. Ponovo ste pomjerili dušu nekima od starijih među nama sa pjesmom 'Kolo igra kod komšije' koju ne pamte kada su čuli. Dokazujete uvek da zaista čuvate od zaborava mnoge pjesme i hvala vam i na tome. Moji roditelji se još nisu ni upoznali kada je nastala ta pjesma a danas smo je slušali zajedno. Zavidnu arhivu imate, svaka čast. Jao najmiliji naši, pa ovaj sat vremena nedeljom popodne nema novaca da se plati, ovo je najvrijedniji dijamant, raznosi nas, spojiti laganini blok i gramofon, to se već ne bi moglo izdržati. Hvala vam što ostajete dosledni, što ste takvi najbolji, što ste tako naši, tako nam bliski, tako emotivni, duševni, neodoljivi, mi smo o vama ovisni. Hvala za pozdrave, svake večeri, za svaki laganini blok, kafanski miks i najbolji folk ne u gradu, nego na svijetu. Svima vas preporučujemo, vi ste jedini radio koji opravdava to ime u potpunosti, tako treba da zvuči jedan radio, kao nekada što je bio. Volimo vas najjače, voditelja pozdravljam najviše i najjače, kao i moja najdraža tetka Danijela, dušu je isplakala danas uz Snežaninu pjesmu. Svima vama sve najbolje do novog javljanja od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM.

 

-Ženeva, 14.07.2024.

Na životnom putu ustaje i pada, jedna žena još se tebi nada, još si želja srca moga, još si moja nesanica, jaooo kako znate da pronađete ove gramofonske ujedalice srca. Nećemo vas voljeti vječno, ali nemojte da se ljutite jer ništa ne traje vječno, mi ćemo vas najdraži naši SIMOVCI voljeti jedan mali dio vječnosti, onoliko koliko traju našu životi. Prvo želimo da vam čestitamo na svim prethodnim večernjim druženjima, bilo je savršeno, ako postoji savršenstvo, onda ste to vi. Jako lijepo smo se proveselili uz vaš večernji program i ovog vikenda, a uz laganini blokove, sve one pjesme, prejake poruke, pa to nas je po ko zna koji put udarilo u centar duše. Hvala vam i na svim pozdravima, msile na nas naši SIMOVCI uvijek kao i mi na njih. Današnji gramofon ponovo je pomjerio granice, jedino vi uvijek možete da nadmašite sebe, uspješno obavljate sve zadatke i iz nedelje u nedelju pokazujete koliko ste najbolji i opravdavate titulu jedinog radija koji ima dušu i svira srcem. Ponovo ste probudili najskrivenija i najpotisnutija sjećanja, udarili pjesmama i pokrenuli najveću lavinu emocija, samo vi to možete. Za moju tetku već znate, da ste joj vi jedini lek, a bogami sve više i meni. Neko voli crne oči, neko plave boje, a ja jadna ne razumem, volim obadvoje. Danas ste mi tatu opet rasplakali sa pjesmom o vodeničarki, vratio se mnogo godina u prošlost, u svoje selo, u jednu vodenicu koje više nema. Sve što želite sebi i poslovno i privatno to vam i mi želimo najiskrenije. Poseban pozdrav od mene i moje najdraže tetke Danijele za vašeg voditelja, a svima vama poljupci, zagrljaji, sve najbolje i najljepše od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM.

 

-Ženeva, 21.07.2024.

Kad bi moglo sve ponovo, sigurno bi išao drugim putem, negde sam pogrešio. Da iskoristimo umjesto pozdrava jedan dio pjesme iz današnjeg gramofona, čuvamo vas u dnu duše i dnu zenica, pa SIMOVCI savršeni i najemotivniji na svijetu, kako mi vas samo obožavamo. Nemoguće nam je zamisliti da vas ne slušamo, posebno nedeljom popodne kada znamo da nam je SIM pripremio novu terapiju za oporavak teško ranjenog srca. Kako kaže Miroslav Ilić Pusti me da te volim, tako i mi kažemo. Koliko god puta vam uputili sve moguće komplimente i pohvale malo je u odnosu koliko vi to zaslužujete, za sve večeri druženja uživo, za svaku dušom izabranu pjesmu u gramofonu, za svaku izgovorenu riječ u laganini blokovima, prethodna noć bila je ponovo prejaka sa izborom muzike posle ponoći, a sve ono što je naš omiljeni voditelj rekao dodatno je uzburkalo osjećanja, sjećanja, izazvalo uzdah do uzdaha. Iz nedelje u nedelju, iako ne znamo kako uspijevate u tome, gramofon je sve jači i jači i hvala vam na svim ovim biserima od pjesama koje ste sačuvali i na koje nas podsjećate svake nedelje. Slušamo vas i uvijek ćemo, bez vas sve i da hoćemo, ne možemo, a nećemo i ne želimo. Poslednja pjesma u gramofonu, jooooj Božeeee, MOLIMOOOOO VAS, ALI NAAAAJJJAČE da nam je pustite večeras, MOLIMOOOOO VAS ako ikako možete. Cijelom kolektivu, svim našim SIMOVCIMA, najljepše želje i pozdravi od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM. 

 

-Ženeva, 28.07.2024.

Četiri stvari koje se ne mogu vratiti: - Izgovorena riječ - Izbačena strijela - Protekli život - Propuštena prilika, e ove dvije zadnje se samo mogu preboljeti i to isključivo zahvaljujući vama najdraži, najbolji i u svemu naj naj naj naši SIMOVCI. Za propuštene prilike, protekli život, kao i izgubljene ljubavi jedini pravi lijek je GRAMOFON na SIM RADIJU, lijek za duše što nas bole, to ste vi. Kako koja pjesma darne dušu, pogodi u srce, tako je zaliječi, i da vas nema, teško bi to moglo da se oporavi. Hvala vam na tome što mislite na nas uvijek u večernjem programu, tu smo mi i sve pratimo. Od kafanskog miksa do odjave, a nedeljom popodne to je vrhunac. Od svih nas i ove nedelje prenosim vam najveće moguće pohvale, najljepše komplimente i sve moguće riječi hvale i izraze oduševljenja za to kako radite vaš posao, koji vam, čuje se to, nije samo posao, nego velika ljubav i na tome sve čestitke. Želimo vam puno uspijeha u daljem radu i da se nikada ne mjenjate, jer nema potrebe, baš takvi ste ubjedljivo najbolji. Cijelom kolektivu, svim našim SIMOVCIMA, najljepše želje i pozdravi od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM. 

 

-Ženeva, 04.08.20024.

Kako samo moćan početak današnjeg gramofona, progovori sliko, pa pamtim još, pa skroz zaboravljena Marinkova ruža. Familijo, pa neka jaka sjećanja koje vrijeme potisne, mnoge pjesme koje smo zaboravili, sve to naš SIM RADIO nedeljom popodne probudi, pokrene, u najdublji i najskriveniji dio duše nas dirate, treptaj srca izazovete često, čak i sa brzim pjesmama u večrnjem programu, a u laganini bloku i gramofonu, to je neopisivo, to je blago, to je vrijednost neprocjenjiva. Svaka čast na izboru muzike, možda smo i dosadni sa pohvalama, ali vi zaslužujete uvijek više i više. Tokom cijelog gramofona uživamo svake nedelje, ma uz SIM je svaki trenutak poseban. Kako samo tako dobro poznajete muziku, kako samo tako izaberete dobro da svaka pogađa po sred srca. Vi ste pravi umjetnici. HVALA, VELIKOOOO HVALA ŠTO STE NAPRAVILI OVAKAV JEDINSTVEN RADIO I ŠTO NAM POKLANJATE LJUBAV NA PRVI TAKT, ISKRENO I ČISTO. Za voditelja posebni pozdravi, njemu i svima vama našim SIMOVCIMA želimo da vas Bog čuva i sreća i uspijeh prate u svakom trenutku i poslovno i privatno, najljepše želje i pozdravi od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM.

 

-Ženeva, 11.08.2024.

Sve će lakše biti zora kad osvane, ali noći, noći uz SiM treba preživjeti, dušu dirate, svakom pjesmom, svakom izgovoerenom riječi, svakim komentarom, istim žarom gori duša u laganini noću i uz gramofon nedeljom popodne. Vi ste jednostavno savršeni i čvrsto stojimo iza te tvrdnje. Ništa vječno ne može da traje, osim ljubavi prema SIM RADIJU. Dragi naši SIMOVCI, hvala vam po ko zna koji put što postojite i što ste baš takvi kakvi jeste, jedini originalni i potpuno jedinstveni. Zamislite scenu gdje nedeljom popodne nas petnaestak sijedi i u tišni sluša svaku notu koja dolazi sa našeg SIMA. Svakog od nas, a sigurna sam i sve koji slušaju, pogode, dirnu, pomjere, savršene pjesme koje tako nestvarno dobro birate. Moja tetka Danijela vam šalje najveće moguće pohvale, a kada je krenula pjesma "Sina sam ti odgajila", tu se emotivno rasula. Moj otac vam se neizmjerno zahvaljuje na uvrštenoj pjesmi 'Pusti majko još večeras', to je bila pjesma njegovog oca koji je bio veliki boem i svaki put kada je čuje, posebno emotivno to doživi. Hvala vam i za sinoć i za sve prethodne večeri, noći i nedelje, ostanite nam takvi za sva vremena. I kako lijepo svaki detalj pratite, završili ste danas sa pjesmom "Sve što ima svoj početak ima i svoj kraj", savršeeeeniii i tačka. I ove nedelje tradicionalno, najljepše želje i pozdravi od porodica Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM.

 

-Ženeva, 18.08.2024.

Dragi naši SIMOVCI nismo propustili prethodne noći i čuli smo da ste nas se sjetili svaki put i hvaalaaaaa vam na tome. I sve prethodne večeri od kafanskog do fajronta upisane su u kalendar nezaboravnih noći uz najbolji SIM RADIO. A nedelja, nedelja je za naše porodice uvijek bio poseban dan, ali od kada se pojavio naš SIM i zlatna emisija Hitovi sa starog gramofona, nedelja je postala najljepši dan od svih dana. Obliju nas emocije, uz gramofon plovimo u ono što smo zaboravili, ono što nas je dizalo do neba i zakucalo u temelje. Lijepe, tužne, srećne i sjetne trenutke sve to nama vi vratite najdraži naši. Toliko prejakih pjesama, toliko vrhunskih tekstova i melodija, u svaku utkana vaša ljubav prema muzici, kako se to sve osjeti, kao da nije realno, a jeste, to je naš najbolji SIM radio. I ove nedelje vam čestitamo i hvalimo vas i uvijek je malo koliko vi zaista zaslužujete. Najveće pozdrave vam šalju vjerni slušaoci porodice Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM.

 

-Ženeva, 25.08.2024.

Neću zlato koje lažno sija, sjajnom pjesmom ste otvorili današnju emisiju 'Hitovi sa starog gramofona'. Pozdrav SIMOVCI najdraži i najvoljeniji. Vi ste pravo zlato, koje sija pravim sjajem, koje osvaja na prvo slušanje i postaje dio života, vi ste potpuno opravdali ono već sada čuveno 'Ljubav na prvi takt'. Hvala na svim pozdravima uz sjajne note prethonih noći. Hvala za divne žurke i veselje koje ste nam priredili, za poplave emocija u laganini blokovima i što je trajalo duže, uvijek nam je malo live programa. A za gramofon, ne da vam hvala, nego to zaslužuje najveću nagradu, pohvalu, najveću ocijenu. Izbor muzike savršen kao i uvijek, pjesme prejake. Mislim da je i Ljuba Aličić zaboravio na pjesmetinu, hitčinu koju ste vi sačuvali od zaborava i danas nam pustili, kakav tekst, pa Bože dragi, jedna od pjesama danas kaže 'Zar bi mogla s izvora da piješ onu vodu što i zamutila'. Porodično okupljanje nedeljom je moguće samo uz SIM i biser nedeljnog programa 'Gramofon'. Četiri generacije kod nas redovno vas slušaju i uživaju uz vas najdraži naši. Svakog ste dirnuli, svačije srce dotakli, uspomene razbudili, uzdahe i osmijehe izmamili, pa vi ste jednostavno savršeni. "Volesmo se možda nismo smeli", jao, kakav osjećaj mi imamo dok slušamo gramofon, pa ja to više ne mogu ni da opišem. Tata vam se zahvaljuje za Šabanovu koja je himna njegovog života, moralo se i danas žrtvovati nekoliko čaša. HVALA VAM za svaki hit, za svaku izgovorenu riječ, za jedini pravi radio, želimo vam da ostanete uvijek ovakvi najbolji. Tradicionalno nedeljom najveće pozdrave vam šalju vjerni slušaoci, porodice Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM.

 

-Ženeva, 01.09.2024.

I ove nedelje ponovo ste uspijeli nadmašiti sebe. Preemotivno, prejako, pjesme koje bole i koje liiječe istovremeno. Ove nedelje smo vas slušali kod prijatelja u Lozani i na našu preporuku po prvi put su slušali SIM radio. Dopali ste se i njima i osvojili ste i njih baš kao i nas na prvi takt. Iz tog razloga ove nedelje naše javljanje nešto kraće nego obično. Samo da se zna da smo tu, jer ne možemo nikada i nigdje bez našeg voljenog SIM radija. Hvala za još jedan vikend za pamćenje i za još jedan savršen gramofon. Vi ste dio našeg života, najdraži i najbolji radio i jedini radio koji ima dušu i to ogromnu. Tradicionalno i ove nedelje pozdrave vam šalju vjerni slušaoci, porodice Krbanjević, Marković, Lazić i Stević, daleko od rodnog kraja, iz Švajcarske, zemlje koja ima sve osim duše, a taj nedostatak nadoknadimo slušajući naš najdraži SIM.